top of page

Stand tasarım

"Kaliteli ve Zamanında Teslim"

  • Bünyemizdeki Mimari tasarım ekibiyle birlikte,

  • Firma Marka ve Kurumsal kimliğine uygun,

  • Lanse edilecek ürün ya da hizmeti,

  • İstek ve taleplere göre 3D Proje tasarımları hazırlanarak

  • Projede kullanılan materyallerin numuneleriyle birlikte sunumlar hazırlanır ve müşterilerimizin değerlendirmelerine sunulur.
     

Bu süreç nasıl işliyor beraber bakalım mı?

Antalya Ajans ve Organizasyon fuar stand tasarım ve uygulamada hizmet kalitesini ve hizmeti doğru çözüm ortakları,tedarikçiler ve güçlü,uzman ekibiyle zamanında teslim etmeyi kendine ilke edinmiş, bu sektördeki lider firmalardan biriyiz.

 
Fuar Standı, katılım gösterdiğiniz herhangi bir fuarda fuar süresince kullanmış olduğunuz ofisiniz ve showroomunuzdur. Fuar süresince müşterileriniz, rakipleriniz ve sektör içinden dostlarınız standınızı ziyaret edecektir. Dolayısıyla yaptırmış olduğunuz stand sizi ve firmanızı ne kadar iyi temsil ederse fuardan o kadar olumlu sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Fuar standınızın tasarımına karar verirken sizi en iyi şekilde temsil edecek stand olması dikkat edilmesi gereken en önemli faktördür.

Fuar Standınıza karar vermeden önce stand modelleri, çeşitleri ve türleri hakkında bilgi sahibi olmanız işinizi daha kaliteli bir şekilde yaptırmanızı sağlayacaktır.

Ön araştırmanızı yaparken karşınıza farklı stand fiyatları çıkabileceğini bilmelisiniz. Fiyat farklılıklarını oluşturan sebepleri önceden araştırarak bilmeniz durumunda hangi ücreti hangi hizmet ve malzeme karşılığında ödeyeceğinizi de bilebilirsiniz.

Ön araştırmaya ne kadar çok zaman ayırırsanız ne istediğinizi daha net bilebilir bunun karşılığında da doğru standı doğru fiyatlara kiralayabilirsiniz.

2. FUAR STANDI NASIL ÜRETİLİR?

Modüler Fuar Standları, standı kuran firmalar tarafından belirli ölçülerde önceden üretilmiş ve depolanmış standlardır. Bu tür standlarda kullanılan parçalar bir lego gibi birleştirilerek stand
haline dönüştürülür. Modüler standlar fuar bitiminde tekrar sökülürek depolanır ve başka fuarlara
başka firmaların standı olarak tekrar kurulur.

Ahşap standlar ise tek bir kullanımlıktır. Tamamen size özel olarak üretilir ve fuar bitiminde tekrar kullanılamaz. Sadece stand içindeki elektrik aksamı, masa, sandalye gibi tekrar kullanılabilecek malzemeler standdan alınarak bir başka stand uygulamasında tekrar kullanılır.

3. FUAR STANDI FİYATLARI

Fuar standı fiyatları standın türüne, tasarımına, kullanılan malzemeye bağlı olarak çok fazla değişkenlik göstermektedir. Ancak unutulmamalıdırki aynı tasarım ve aynı malzeme kullanılarakta farklı fiyatlar alınabilmektedir. Bu farklarda hizmet kalitesi ile ilgili farklardır. Dolayısıyla fuar standınız için fiyat alırken bunu da göz önüne almanız gerekmektedir.

4. FUAR STANDI TÜRLERİ

Fuar Standları ana olarak ikiye ayrılır;

a. Ahşap Fuar Standları
b. Modüler Fuar Standları

Ahşap Fuar Standları:
Tamamı Sunta/Suntalam/Mdflam dan yapılmış standlara verilen isimdir. Tamamen özel olarak üretilir ve tek kullanımlık standlardır. Ancak aynı standın birden fazla kez kullanılması gereken durumlarda hassas işçilik ile stand sökülerek bir başka fuarda da tekrar kurulabilmektedir.

 

Modüler Fuar Standları:
Alüminyum aksam kullanılarak yapılan ve parçalara bölünerek birden fazla kez kullanılabilen standlara verilen isimdir.
 

5. FUAR STANDI ZEMİN SİSTEMLERİ HAKKINDA

Fuar Standlarında ana olarak 3 tür zemin kullanılır. Bunlar;

a. Podyum-Karolaj
b. Parke
c. Halı

Podyum-Karolaj:
18 mm suntalamların 1metre x 1metre ebatlarında kesilerek özel hazırlanmış Alüminyum karkasların üzerine oturtulması ile oluşturulan zemin sistemidir. Fuarlarda kullanılabilecek en şık zemin sistemidir. Yerden 8 cm yükseltilmiş olup, zemin altından her türlü Elektrik, Su vb kablo ve hortum geçişlerine müsaittir. Stand kurulduktan sonra dahi üzerinde ağırlık olmamak koşuluyla bu zemin sistemi kaldırılarak ek kablolama yapılabilir. 

Parke:
Fuar Standlarında en çok tercih edilen zemin sistemi parkedir. Stand zemininize parke döşenirken parke altına köpük veya ham sunta ile destek yapılmasını standınızı uygulayacak firmadan özellikle isteyiniz. Parkenin direk zemine döşenmesi durumunda zemindeki kot farkından dolayı stand zemininizde oynayan kısımlar olabilecektir.

Halı:
Ürünleriniz çok ağırsa ve zeminde sergilenecekse stand zemininizde halı tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Bu 3 seçenek dışında onlarca farklı malzeme ile fuar standınız yapılabilir, bu malzemelerin ne olacağına siz karar vermediğiniz sürece stand tasarımınızı yapan firma bu 3 seçenekten birini tercih edecektir.
 

6. FUAR STANDI GÖRSEL UYGULAMALARI

Fuar Standınızın türüne bağlı olarak görselleriniz standınıza uygulanır. Standınız Modüler veya Suntalam'dan yapılmış bir ahşap stand ise görselleriniz direk stand duvarlarınıza sıvanarak uygulama yapılır.

Fuar standınız Sunta+Boya ile yapılmış bir ahşap stand ise görselleriniz öncelikle Dekota/Foreks üzerine sıvanır ve stand duvarlarınıza çok ince uçlu çivi ile çakılarak uygulama yapılır.

Bazı uygulayıcı firmalar maliyetlerini düşürmek için Sunta+Boya ile yapılan standlara görsellerinizi direk uygularlar. Bu durumda görsellerinizin üzerinde portakal kabuğu görünümünü oluşmasına sebep olur. Bu konuyu standınızı yapacak firma ile anlaşmanızı yapmadan önce konuşmalı ve uygulamanın öncelikle Dekota/Foreks üzerine yapılmasını istemelisiniz. Dekota/Foreks üzerine sıvanmış görselinizin çivi ile stand duvarınıza tutturulmaması durumunda ise fuar esnasında görselinizin düşmesi riski oluşacaktır.
 

7. FUAR STANDI TEMİZLİĞİ

Fuar Standınız uygulamayı yapan firma tarafından temizlenerek size teslim edilir. Ancak fuar süresince standınızın temizliği size ait olacaktır. Uygulamayı yapan firmalar stand temizliğini fuarın açılacağı gün sabah çok erken saatlerde yapmayı tercih ederler. Bunun sebebi fuar sabahına kadar devam eden işler dolayısıyla standınız önceden temizlense bile tekrar kirlenecek olmasıdır.

Fuar süresince standınızın temizliği ile ilgili fuar alanında profesyonel bir hizmet alma şansınız her zaman vardır. Bu konuda stand firmanızın size yardımcı olmasını isteyebilir ve stand firmanızın önerisiyle ücreti karşılığı bir temizlik firması ile anlaşabilirsiniz.
 

8. FUAR STANDI YAPTIRIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Fuar Stand Kiralama kararınızı vermeden önce kendinize öncelikle bir pazarlama stratejisi oluşturmalısınız. Ziyaretçinin fuar standınıza girişinden tutunda ürünlerinizin sergilenmesine kadar geniş bir çerçevede bakmalısınız standınıza.

Fuar Standınızı Kiralamak demek sizin için bir stand kiralamaktan daha fazla anlam taşımalıdır. Bu standı şirket amaç ve hedeflerinize ulaşmak için iyi bir araç olarak görmeli ve tüm hazırlıklarınızı doğru bir şekilde planlamalısınız.

Oluşturduğunuz plan doğrultusunda şimdi kiralayacağınız standa ihtiyacınız olacak her şeyi teker teker belirlemelisiniz. Örneğin; oturma guruplarına yakın priz, ürününüze elektrik verilmesi, standınızın en gözalıcı yerine yeni ürün görseliniz vb.

Belirlediğiniz tüm detayları proje üzerinden standınızı yapacak firmaya aktardıktan sonra artık size kalan tek iş fuar boyunca ziyaretçilerinizi en doğru şekilde ağırlamak ve fuara katılım amacınıza uygun olarak şirketinizin satışlarını arttırırken pazarda daha iyi yer edinebilmesi için firmanızı doğru anlatmak olacaktır.
 

9. FUAR STANDI ELEKTRİK DÜZENİ VE AYDINLATMASI

Fuar standınızda elektrik ihtiyacınızı önceden belirlemeli ve standınızın uygulamasını yapacak firma ile bir araya gelerek tüm elektrik planını oluşturmalısınız. Nasılki bir ev veya ofis dekorasyonu yaptırırken elektrik ihtiyaçlarımızı önceden tesbit belirliyorsak standımızda da aynı şekilde önceden belirlemeliyiz.

Elektrik ihtiyacınızın olacağı yerlerin önceden proje üzerine doğru belirlenmemesi durumunda fuar süresinde bu konuda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Standınızın varsa depo kısmında mutlaka priz olmalıdır. Bunun yanı sıra karşılama bankosunda ve bilgisayar kullanacağınız masalarda da priz olmasına dikkat etmelisiniz. Doğru noktalarda prizin bulunmaması durumunda standınızın içindeki diğer bir prizden uzatma kablosu ile ek prizler yaratabilirsiniz ancak bu durumda standınızın ortasından kabloların geçmesi sebebi ile çirkin görüntüler oluşacaktır.

Aydınlatmanızında ne fazla ne de az olmaması gerekmektedir. Fazla aydınlatma standınızın gereğinden fazla ısınmasına sebep olacaktır. Ayrıca gelen ziyaretçilerinizin rahatsız olmasına neden olacaktır.

Ürünlerinizinde yeterli ve doğru renk ile aydınlatılması önemlidir.
 

10. FUAR STANDIMDA NELER BULUNDURMALIYIM?

Fuar standınızda mutlaka bulundurmanız gerekenleri kısaca aşağıdaki gibi listeleyebiliriz. Ancak bunlar genel malzeme listesi olup firmanızın iş kolu ve fuarda yapmak istediği aktivitelere bağlı olarak fuardan en az bir hafta önce fuarda bulunacak tüm şirket çalışanlarının bir araya gelerek oluşturacağı liste firmanız açısından daha sağlıklı bir liste olacaktır.

- Ziyaretçi bilgilerinin ve görüşme notlarının kaydedileceği defter
- Ürünlerinize ait broşür ve kataloglar
- Varsa ürün kataloğu
- Su ısıtıcı
- Mini buzdolabı
- Elbise askısı
- İkram malzemeleri (şeker, çerez vb)
- Çay, kahve, soğuk içecek çeşitleri, şeker
- Bardak ve kaşık
- Tabak
- Her personelinizin ayrı ayrı kartvizitleri
- Telefon şarjı

11. FUAR STANDI RENK SEÇİMİ HAKKINDA

Fuar standınızın rengine karar verirken mümkün olduğunca kurumsal renklerini kullanmaya özen göstermelisiniz.

Renk seçiminizi kolaylaştıracak seçenekleri görmek için aşağıdaki linklerden faydalanabilirsiniz.

Sunta+Boya Standlar için BOYA RENKLERİ
Suntalam Standlar için SUNTALAM RENKLERİ
Modüler Standlar için FOLYO RENKLERİ

 

12. KOMŞU STANDLAR İLE İLETİŞİM

Komşu standlarınız hem sektördeki rakipleriniz aynı zamanda da gelecekteki potansiyel müşterilerinizdir. Dolayısıyla fuar süresince komşu standlar ile iyi ilişkiler içinde olmak gelecekte size yeni iş kapıları açabilecektir.

Diğer bir taraftan da sizi hiç tanımayan komşu firmaların sizin hakkınızdaki olumlu düşünceleri sizi varolan müşterilerine önermelerine de sebep olacaktır. Unutmayınızki fuar katılımı bir pazarlama çalışmasıdır ve fuar boyunca pazarlama faaliyetlerinizin tamamını eksiksiz olarak yerine getirmelisiniz.

Fuar esnasında komşunuza göndereceğiniz bir logolu kalem veya bir bardak çay çok büyük rakamlar harcayarak yapacağınız pazarlama çalışmalarından daha etkili olabilir. Standınızı ziyaret eden komşu firmalarınızı da en iyi şekilde ağırlamalı ve sizi ziyaret etmelerinden hoşnut olduğunuzu göstermelisiniz.

13. STANDINIZDA GÖREVLİ PERSONEL HAKKINDA

Standınızda bulunan personellerin bir kısmı kendi şirketinizdeki çalışma arkadaşlarınız bir kısmı ise fuar boyunca size yardımcı olacak geçici personeliniz şeklinde olacaktır.

Çalışma arkadaşlarınız muhtemelen tüm ürünlere hakim ve firmanızı doğru temsil edecek kişilerdir. Ancak fuar süresince varolan kısıtlı zamanı en doğru şekilde geçirebilmek için fuardan önce şirketinizde mutlaka bir toplantı düzenlemeli ve fuar süresince uyulacak kurallar, çalışma saatleri ve kılık kıyafet hakkında beklentilerinizi en doğru şekilde aktarmalısınız.

Fuar süresince sizlere yardımcı olacak personeli de fuardan önce firmanız ve ürünleriniz hakkında bilgilendirmek ve beklentilerinizi doğru bir şekilde aktarmak fuar süresince standınızda başıboşluğu ve düzensiz bir görüntü oluşmasını engelleyecektir.
 

14. STANDIMIZDA ÜRÜNLERİMİZİ NASIL SERGİLEMELİYİZ?

Fuar standınızdaki en değerli şey ürününüzdür. Ürününüzü ikinci plana itecek tüm çalışmalardan uzak durmalısınız. Standınıza gelen tüm ziyaretçiler ne iş yaptığınızı ve hangi ürünleri sattığınızı bakar bakmaz anlamalıdır. Ürününüzü ikinci plana atacak her türlü görsellik size faydadan çok zarar sağlayacaktır. Bunu belki bir örnek ile anlatmak daha doğru olacaktır.

2017 yılında ANFAŞ'da Fuara katıldık. Bu fuara ilk katılımımızdı ve ürünlerimizin bu bölgede daha tanınır olması ve satışımızın zamanla artması hedefi ile katılıyorduk fuara. Antalya'da hummalı bir çalışma yaparak ürünümüze ait tüm materyalleri de yanımıza alarak yola koyulduk. Toplam 4 kişi gidiyorduk fuara. Bu fuarı bilenler bu fuar esnasında Antalya'da ki tüm otellerin bu fuar esnasında dolu olduğunu da bilirler. Fuara yakın bir otelde normal zamanda ödenecek tutarın 2 katını ödeyerek boş oda bulabildik. Bu bize ders oldu. Aslında fuar katılımı esnasında her şeyi baştan çok doğru organize etmemiz gerektiğini ancak başımıza bu olay gelince öğrenebildik. Bu da işin ayrı bir boyutu.

Stand alanımız çok büyük değildi ve özel tasarım bir stand ile fuara katılım gösteriyorduk. Fuara katıldığımızı duyan çok yakın dostlarımdan biri ince bir düşünce ile çok şık bir yapay çiçek göndermişti. Neredeyse gerçeğe yakın olan bu çiçeği standımızdaki masalardan birinin üzerine koyduk. Hem standımız daha hoş görünecek hem de çiçeği gönderen dostumun ani ziyareti olduğunda onu onure etmiş olacaktık.

Fuarın ilk günü standımızı ziyaret eden her on kişiden 8'inin standımızı ziyaret amacı çiçeğin gerçek olup olmadığını sormaktı. Bu ziyaret yüzdeleri ikini, üçüncü hatta dördüncü günde aynı şekilde devam etti. Anfaş fuarlarını bilenler yine bilirler ki bu fuar toplamda 4 gün süren bir fuar. İkinci güne geldiğimizde bu durum artık hepimiz için dayanılmaz bir hal almıştı. Standımıza gelen ziyaretçilerin neredeyse tamamını çiçeği soracak gibi yarım ağızla karşılamaya başlamıştık. Belki de ürünümüzle ilgilenecek potansiyel alıcılarımızla bile ilgilenmez olmuştuk.Üçüncü sonra çiçeği standımızın deposuna kaldırdık ve o andan sonra gerçek ziyaretçilerimizi standımızda ağırlamaya başladık.

Bu fuar hikayemiz bize iyi bir ders olmuştu. Aslında hikayemizin tamamında birçok ders alabileceğimiz nokta vardı ama bizim için en önemli olan noktayı sizlere aktardım.

Tabiî ki standınız çok şık olmalı... Tabiî ki sizi doğru temsil etmeli... Ancak ürününüzün önüne geçecek tasarım veya materyaller size fayda değil zarar getirecektir.

bottom of page